Playtoday

Welkom in Gouda

Combineer een bezoek aan Playtoday met een dagje Gouda: historische stad in Het Groene Hart!
Bekijk hieronder een greep uit de hoogtepunten.


playtoday-gouda-beste-binnenstad-gouda

BESTE BINNENSTAD

Gouda is door het Platform Binnenstadsmanagement en haar partners uitgeroepen tot Beste Binnenstad 2015-2017 in de categorie middelgrote steden.

playtoday-gouda-verzetsmuseum

VERZETSMUSEUM ZUID-HOLLAND

Dit museum, in de binnenstad van Gouda, is gevestigd in een voormalig bankgebouw. Het stelt de schendingen van mensenrechten in de Tweede Wereldoorlog en vandaag de dag centraal.


playtoday-gouda-sint-janskerk

SINT-JANSKERK

De Sint-Janskerk is wereldberoemd vanwege haar 72 Goudse Glazen! Deze gebrandschilderde ramen, vooral uit de Middeleeuwen en de Renaissance, tonen u afbeeldingen uit de Bijbelse en vaderlandse geschiedenis.

playtoday-lego-vvv-goudse-stroopwafels

GOUDSE STROOPWAFELS

De stroopwafel werd voor het eerst gemaakt in de loop van de negentiende eeuw in Gouda. Neem eens een kijkje in de bakkerij in het centrum van Gouda bij het bakken van de siroopwafels.


playtoday-gouda-waaggebouw-kaaswaag-waag

GOUDSE WAAG | KAAS- EN AMBACHTENMUSEUM

In dit authentieke pand, in 1668 ontworpen door architect Pieter Post, bevindt zich tevens de VVV. De Goudse Waag, één van de drie belangrijkste historische gebouwen in Gouda, speelde eeuwenlang een belangrijke rol in de handel.

playtoday-gouda-kaasmarkt

GOUDA KAASMARKT

Van 5 april t/m 30 augustus 2018 vindt elke donderdagochtend (behalve op Hemelvaartsdag) van 10.00 tot 13.00 uur de GOUDA KAASMARKT plaats.


playtoday-gouda-grachten-rondvaart

GOUDSE GRACHTENTOCHT

Reederij de IJsel verzorgt van half april t/m half oktober grachtentochten door de monumentale binnenstad van Gouda. De schipper vertelt onderweg historische wetenswaardigheden en vermakelijke anekdotes. Opstappen steiger bij Oosthaven 12.

playtoday-gouda-stadhuis-stadhuys

HET OUDE STADHUYS GOUDA

Kom vooral een kijkje nemen in het Oude Stadhuys Gouda met een kop koffie en een Goudse stroopwafel. Bezoek het Stadhuis met de prachtige trouwzaal, burgemeesterskamer en raadszaal.


playtoday-gouda-museum-gouda

MUSEUM GOUDA

De verzameling van Museum Gouda: van altaarstukken tot een stadsmaquette uit de 16e eeuw, van schuttersstukken uit de 17e eeuw tot schilderijen uit de 19e eeuw en vanzelfsprekend keramiek (Gouds Plateel) uit de vorige eeuw.

playtoday-gouda-stadswandeling

OP PAD DOOR HISTORISCH GOUDA

Tijdens een stadswandeling maakt u kennis met het bijzondere verleden van Gouda en zijn inwoners. De verhalen over de dertig monumenten, worden verteld door de stadsgidsen van het Goudse Gidsen Gilde.


(tekst en foto’s: VVV Gouda)